Licitația pentru reabilitarea a 14 străzi ale Sucevei a fost adjudecată

Licitația electronică pentru reabilitarea a 14 străzi din municipiul reședință de județ printr-un proiect cu finanțare asigurată din fonduri europene – Programul Operațional Regional, a fost câștigată de asocierea de firme sucevene ConBucovina, FlorConstruct, Cominco și Symmetrica, a anunțat miercuri, primarului Sucevei, Ion Lungu.
 

Potrivit edilului-șef sucevean, această asociere a avut prețul cel mai mic, 28,5 milioane de lei fără TVA, celelalte asocieri având oferte de 29 de milioane de lei și, respectiv, 30 de milioane de lei, fără TVA. Lungu a arătat că prețul cu care s-a câștigat licitația reprezintă 57,64 la sută din valoarea estimată a lucrărilor și că așteaptă ca firmele care au câștigat să prezinte oferta detaliată. „Nu văd de unde pot reduce cheltuielile. Din cheltuielile generale, din profit… Noi vom supraveghea să facă lucrări de calitate. Sacrificând profitul sper să facă lucrări de calitate”, a spus Lungu. Primarul a adăugat că speră ca în următoarele două luni, cât vremea permite, constructorul selectat să lucreze, întrucât s-a pierdut mult timp cu procedurile de licitație, care a fost contestată de mai multe ori. Acestea au fost inițiate din ianuarie 2011, dar în luna aprilie rezultatul a fost contestat, aceasta fiind apoi reluată. „Am pierdut mult timp cu această licitație și sper că vom recupera, dacă va fi un ritm susținut al lucrărilor”, a spus Lungu. Acest proiect, care prevede reabilitarea unui număr de 14 străzi și modernizarea Parcului Șipote, face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului, care conține cinci proiecte finanțate prin POR cu 28,8 milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: