La Dorna Arini

Încă un jder turbat a atacat oameni

> Evenimentul survine la o lună după o agresiune similară în comuna Poiana Stampei Un jder, care ulterior s-a dovedit a fi turbat, a intrat în curtea unor gospodari din Dorna Arini, atacând atât pe stăpânul casei, cât și pe stăpâna acesteia. Evenimentul a avut loc pe 9 iunie, la o oră după miezul nopții, cei doi reușind să se apere și să ucidă animalul agresiv.
 

„Un jder a intrat în casa familiei Mihăiescu din Dorna Arini, și a atacat atât soția, cât și soțul. În final jderul a fost ucis. Am fost contactat telefonic de medicul veterinar din localitate, dr. Cătălin Franciuc, și am transmis ca jderul să ajungă de urgență la DSVSA Suceava”, declară directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, dr. Petrea Dulgheru. Acesta a precizat că, pentru examinare specifică, leșul animalului a fost adus la laboratorul DSVSA, în urma testării confirmându-se infestarea cu virusul rabic. Proprietarii gospodăriei au fost îndrumați să se prezinte la vaccinarea antirabică, iar în exploatație s-a efectuat o anchetă epidemiologică și s-a aplicat un program de măsuri de combatere a bolii. „Am dispus luarea tuturor măsurilor legale, respectiv responsabilizarea primăriilor, consiliile locale având în sarcină câinii comunitari, care trebuie vaccinați. În focarele de rabie se efectuează dezinfecții, se vaccinează animalele susceptibile și se supun unor observații zilnice toate animalele din exploatație. De asemenea, se vor efectua vaccinări de completare la carnivorele domestice care nu au fost vaccinate în campania din anul 2010”, a menționat șeful DSVSA, dr. Petrea Dulgheru. Reamintim că, în urmă cu o lună, adică marți, 10 mai, în gospodăria familiei Chiforescu din satul Teșna, comuna Poiana Stampei, un jder turbat a agresat-o pe proprietara casei, Silvia, mușcând-o de un picior și o mână. Animalul s-a repezit și la fiul femeii, Cristian, pricinuindu-i acestuia răni la unul dintre membrele inferioare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: