La Festivalul european cultural-sportiv de la Mayenne, Franța

O echipă de la Liceul cu Program Sportiv a câștigat competiția la handbal

O echipă de la Liceul cu Program Sportiv Suceava a câștigat finala europeană la handbal la cea de-a doua ediție a Festivalului european “Rencontre sportive et culturelle” de la Mayenne, Franța, desfășurat în perioada 6-9 mai.
 

La acest festival, organizat de Casa Europei din Mayenne, au participat 13 țări din Europa, fiind prezenți aproximativ 800 de participanți din 22 de orașe înfrățite cu Laval. Asociația Educatorilor Suceveni, în calitate de partener local în cadrul acestui proiect, în colaborare cu LPS Suceava, a coordonat participarea la festival, reprezentând Suceava în activitățile culturale și sportive. Potrivit prof. Maria Pavelescu, președinte al AES, la jocurile sportive colective au fost constituite echipe multinaționale, cu sportivi din țările participante, în scopul “evidențierii comuniunii interculturale și a spiritului de solidaritate”. Jocurile s-au disputat în sala Gambetta din Mayenne, la competiție participând echipe din Cehia, Estonia, Ungaria, Bulgaria, Polonia și Franța, echipa Sucevei jucând cu cea din Tallinn. “Suceava, reprezentată de LPS Suceava și întărită cu un sportiv din Tallinn, s-a prezentat foarte bine, câștigând toate jocurile la scoruri confortabile (14-6, 22-3, 22-9), deși reprizele au fost mult reduse (2×10 minute). Nu a fost nevoie de cuvinte în conducerea echipei, limbajul universal numit „handbal” fiind suficient. Și pentru că era vorba de un festival, nu au lipsit fazele spectaculoase pentru public, execuții de excepție, goluri încântătoare, faze inedite, în ciuda faptului că mulți jucători se vedeau pentru prima dată. Suceava a fost în prim-planul acestei manifestări, în urma rezultatelor din prima zi obținând dreptul de a juca finala. A doua zi, într-un cadru festiv, în sala Jules Renard din Laval, împotriva unei selecționate europene alcătuită pe scheletul echipei din Polonia, Suceava a obținut din nou victoria, fiind declarată câștigătoarea acestei ediții la disciplina handbal. Sportivii au fost recompensați cu un trofeu, tricouri și medalii”, ne-a precizat prof. Pavelescu. Alături de aceasta, coordonatorii grupului sucevean au fost prof. Petru Brândușe și Marius Bulia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: