Soarta proiectului de reabilitare a 14 străzi sucevene va fi tranșată joi

➢ Procesul dintre Primăria Suceava și Consiliul Național de Soluționare al Contestațiilor este pe rolul Curții de Apel Suceava, instanța urmând a se pronunța asupra deciziei CNSC de reluare a licitației electronice > „Avem speranța că această sarabandă a contestațiilor se va încheia, astfel încât să ne apucăm efectiv de lucrări”, a declarat primarul Ion Lungu
 

Lucrările prevăzute în ultimul dintre cele 5 proiecte sucevene din cadrul Programului Operațional Regional (POR) ar putea avea cale liberă de joi încolo. Aceasta doar dacă Primăria Suceava va obține câștig de cauză în acțiunea deschisă împotriva soluției date de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, respectiv aceea de reluare a licitației de atribuire a execuției la modernizare celor 14 străzi din program. „Joi avem termen la acțiunea înaintată de primărie în instanță împotriva soluției date de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, în ceea ce privește proiectul de reabilitare, cu finanțare europeană, a străzilor din municipiul Suceava. Avem speranța că această sarabandă a contestațiilor se va încheia, astfel încât să ne apucăm efectiv de lucrări”, arată ocupantul fotoliului din Areni, menționând că, potrivit reglementărilor legale în vigoare, acțiunea trebuie soluționată cu celeritate. Ion Lungu crede că sunt întrunite toate condițiile pentru ca municipalității să i se dea câștig de cauză și litigiul să se încheie joi. Reamintim că, în urma unei contestații înaintată de unul dintre competitorii la licitația pentru atribuirea execuției, firma SCCF Group Colas Iași, Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a decis reluarea licitației electronice. În aceste circumstanțe, în scopul scurtării perioadei îndelungate pe care o presupune reluarea procedurilor, primăria s-a adresat organelor judecătorești, solicitând Curții de Apel Suceava anularea deciziei CNSC. Reamintim că în urmă cu circa două luni, asociația de firme SCCF Grup Colas Iași și Calcarul Pojorâta Suceava s-a adresat Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor, cerând anularea licitației pentru atribuirea lucrărilor de modernizare a celor 14 străzi principale din municipiul Suceava. Aceasta după ce respectivul participant la licitație a fost descalificat pentru o ofertă financiară subevaluată, adică de doar 60% din prețul de pornire. Câștigător al competiției a fost declarat consorțiul de firme SUCT Suceava & Transporturi Auto Botoșani, pentru suma de 46,380 milioane lei, respectiv 84% din prețul de pornire a licitației, acesta surclasând asociația Con Bucovina Suceava & Cominco Frasin, care a venit cu o ofertă de 46,391 milioane lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI