„Going Blind”: un semnal asupra pericolelor de pierdere a vederii

Lions Club Suceava aduce în sala mică a Casei de Cultură, vineri, 8 aprilie, filmul „Going Blind”, într-o manifestare specială, realizată împreună cu Clinica oftalmologică „Novaoptic”.
 

„Going Blind” este un documentar de 80 de minute, semnat de Joseph Lovett, consacrat regizor american, dar și pacient care suferă de glaucom și se luptă cu pericolul degradării treptate a vederii. Totodată, el învață să trăiască anticipând inevitabila pierdere a vederii și se arată impresionat de experiențele de viață ale celor care și-au pierdut deja vederea. Documentarul, am aflat de la organizatori, își propune să atragă atenția publicului larg asupra pericolelor de pierdere a vederii, care afectează profund viețile unui număr din ce în ce mai crescut de oameni. În același timp, este un apel la acțiune, în sensul că, „de multe ori, un simplu examen oftalmologic poate preveni o afectare ireversibilă a calității vederii din viitor; de asemenea, ca membri responsabili ai comunităților în care trăim, ne preocupă ca semeni ai noștri care și-au pierdut vederea să nu rămână izolați, să îi reconectăm cu societatea”. „În cadrul amplului program lionistic internațional «Sight First», Clubul Lions România a demarat importante proiecte naționale în sprijinul persoanelor lipsite de vedere. Difuzarea acestui film în România este parte integrantă a acestui program”, ne-au mai precizat organizatorii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: