Ca prin urechile acului

A scăpat cu viață în urma unei explozii la fabrica de alcool din Șcheia

A avut zile de la Dumnezeu! Este vorba despre un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Suceava, care a scăpat cu viață după ce un cazan termic, aflat la doar câțiva metri distanță de el, a explodat. Totul s-a petrecut ieri dimineață în jurul orei 7, în incinta fostei societăți comerciale „Vinalcool”. Respectivele imobile, aflate pe raza localității Șcheia, găzduiesc astăzi o altă fabrică de alcool.
 

În momentul producerii deflagrației, bărbatul se îndrepta spre cazanul în cauză, care scotea zgomote „ciudate”. Din fericire victima nu a apucat să intre în corpul de clădire unde se afla cazanul, când s-a produs nenorocirea. Suflul exploziei însă a spart un geam de tip termopan, iar bucățile de sticlă i-au provocat acestuia diverse leziuni la nivelul feței și toracelui. Explozia a fost urmată de un incendiu destul de violent, flăcările putând fi zărite de oamenii care locuiesc în cartierele Obcini și George Enescu ale municipiului Suceava. La ora 7.22 un martor a sunat la 112, iar la fața locului au ajuns lucrătorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Ei au intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului cu cinci autospeciale. Victima exploziei a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou”, necesitând mai multe zile de spitalizare. Potrivit unui comunicat de presă remis de ISU Suceava, deflagrația s-a produs la “rezervorul de combustibil al centralei termice”. „La sosirea echipajelor de pompieri militari, ardea violent rezervorul de combustibil lichid ușor, de aproximativ 1,5 tone, scurgerile din zona rezervorului, acoperișul construit din panouri de tip sandviș, pe o suprafață de circa 100 mp, pereții laterali și portanți, pe o suprafață de 50 mp, precum și alte materiale combustibile. La ora 08.45 incendiul a fost lichidat. Au ars acoperișul, pe o suprafață de circa 100 mp, pereții portanți și despărțitori, pe suprafață de 50 mp, aproximativ 1,5 tone de combustibil lichid ușor și echipamentele electrice ale centralei termice. De asemenea, s-au degradat geamurile termopan, pe o suprafață de aproximativ 16 mp”, scrie în comunicatul de presă remis de ISU. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric, care a declanșat o explozie, de la scăpările de gaze combustibile. Pompierii suceveni au salvat cazanele nr. 1 și 2 ale centralei termice, precum și stația de dedurizare a apei. Cazul a fost preluat și de lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: