Trei tineri din Marginea au făcut alpinism ca să fure 100 m de cablu din cupru

Trei tineri din Marginea au făcut pagube de 5000 de euro unei companii de comunicații mobile ce deservește județul Suceava.
 

Alin P., Dumitru H., amândoi în vârstă de 18 ani, împreună cu fratele de 15 ani al acestuia din urmă, A.H., toți din Marginea, au urcat fără teamă pe turnul sistemului de comunicații, au dislocat din clemele de prindere și au tăiat două cabluri din cupru de câte 50 m fiecare. Apoi le-au tăiat bucăți, au dat foc fiecărui segment pentru a îndepărta învelișul din plastic și au făcut bani pe el. Deși centrele de colectare sunt în permanență avertizate să nu primească deșeuri metalice suspecte a proveni din furturi, achizitorii unui centru specializat din Rădăuți n-au avut scrupule în ce privește marfa adusă de tineri. Dispariția cablului a fost sesizată abia acum două zile, de polițiștii Postului Marginea, deși furtul s-a petrecut în intervalul 17-22 ianuarie 2011. Aceștia au dat repede de „alpiniștii” care tăiaseră cablurile și apoi le valorificaseră. În baza probatoriului administrat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a dispus reținerea pentru 24 de ore a lui Alin P. și Dumitru H., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și distrugere. Ei au fost introduși în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentați la Judecătoria Rădăuți cu propunere de arestare preventivă. Pe minor, vârsta îl apără încă de răspundere penală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: