În 2010

Inspectorii sanitar-veterinari suceveni au interzis activitatea a 13 firme

Anul trecut, lucrătorii sanitar-veterinari suceveni au avut 915 inspecții, controlate fiind unități de producere, depozitare și comercializare a produselor de origine animală.
 

Totodată, informează Petrea Dulgheru, șeful Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, au fost verificate și unități de producere și comercializare a produselor de origine non-animală, fiind efectuate 616 inspecții la societăți de panificație, 68 la operatorii din morărit, 10 la fabrici de bere și alcool, iar 21 la firmele de apă minerală și băuturi răcoritoare. Alte 273 de descinderi au vizat unități de vânzare cu amănuntul, toate pe linia asigurării condițiilor de igienă și a siguranței alimentelor. Toate acțiunile fac parte din Planul Național Cadru de Inspecție și Control în domeniul asigurării condițiilor de creștere, întreținere, exploatare și asigurare a bunăstării animalelor – în conformitate cu principiile normelor europene –, inspectorii sanitar-veterinari trecând pe la 112 ferme de bovine, 3 de porcine, 3 de creștere a păsărilor, precum și pe la 17 exploatații piscicole. Directorul executiv al DSVSA, dr. Petrea Dulgheru, face cunoscut că, în cursul anului trecut, au fost emise 13 ordonanțe de interzicere a activității supuse înregistrării sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, 9 ordonanțe de interzicere a unor activități care fac obiectul autorizării, precum și 13 ordonanțe de suspendare pentru activități desfășurate în unități din ambele categorii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: