O nouă campanie de eliberare de adeverințe pentru creditarea în avans a fermierilor

> Creditul în avans la sprijinul financiar cuvenit se dă la măsurile privind zona montană defavorizată și în cadrul plăților pe agromediu
 

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Suceava eliberează adeverințe pentru beneficiarii plăților aferente Măsurii 2.1.1 „Sprijin pentru zona montană defavorizată”, Măsurii 2.1.2 „Sprijin pentru zone defavorizate, altele decât zona montană” și Măsura 2.1.4 „Plăți de agromediu” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013, care doresc să acceseze credite pentru finanțarea activităților curente de la băncile care au încheiat convenții cu Agenția. Directorul executiv al Centrului Județean Suceava, Angela Coroleucă, aduce la cunoștința fermierilor că, până la această dată, APIA a încheiat convenții cu CEC Bank și cu Banca Comercială Română. „La solicitarea scrisă a fermierului, APIA va elibera o adeverință prin care confirmă că acesta a depus cererea de plată pentru măsurile de dezvoltare rurală în campania 2010 și că, până la data emiterii adeverinței, au fost efectuate controalele și verificările administrative asupra solicitării înaintate de agricultorul în cauză, conform reglementărilor legale în vigoare”, declară directorul executiv Angela Coroleucă. Șeful APIA menționează că în adeverință se vor menționa suprafața determinată pentru plată, faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la respectivul sprijin și că fermierul îndeplinește condițiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu prevederile legale. Creditul este de până la 80% din valoarea sumei calculate conform adeverinței eliberate de APIA, la un curs de 4,2620 lei pentru 1 euro. Reamintim că la ultima acțiune de acest gen, în care s-au dat credite în contul primei pe exploatație la bovine, la sediul APIA din Suceava cozile au ținut aproape 3 săptămâni, fiind nevoie și de supravegherea cu jandarmi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: