Centru de training

În calitate de promotor al proiectului “Inițiative ale partenerilor sociali în regiunea Nord-Est”, cofinanțat din Fondul Social European, Sindicatul „Prometeu” a inaugurat vineri “Centrul de formare profesională a adulților din regiunea Nord-Est”.
 

Situat pe Calea Unirii, acest centru a fost realizat într-o clădire dezafectată, aflată în patrimoniul sindicatului, care ajunsese în ultima perioadă să fie o pată rușinoasă atât pentru imaginea orașului, cât și pentru proprietari. Banii necesari derulării proiectului au venit prin Programul Operațional Sectorial “Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 –2013”, iar conducerea sindicatului s-a apucat imediat de treabă, reușind implementarea proiectului cu mai bine de o lună în avans față de termenul stabilit. Conform celor care se ocupă de acest proiect, centrul de pregătire, cunoscut sub numele de centru de training, își propune să crească gradul de implicare a sindicatelor pe piața forței de muncă, sprijinind companiile în pregătirea resurselor umane, în scenariul unei noi dezvoltări a capacității de producție sau al reconversiei profesionale a salariaților. Astfel, într-o primă fază, la cursuri vor fi prezenți 50 de lideri de sindicat, care vor fi instruiți în meseria de delegat sindical local. Dacă vor absolvi cursurile, “învățăceii” vor primi diplome recunoscute de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, precum și de Ministerul Educației și Cercetării. “Acest Centru se dorește a constitui un instrument de implicare în sprijinirea mediului de business pentru planurile și proiectele de viitor, dar și pentru integrarea pe piața muncii a anumitor persoane și grupuri vulnerabile, deoarece Centrul va presta servicii către orice organizație interesată, dar va fi și într-o colaborare permanentă cu autoritățile publice din județ și AJOFM Suceava. Dispunând de dotări moderne, putem asigura cadrul optim de realizare al unui proces de pregătire la nivel calitativ superior”, a declarat, la inaugurare, liderul Sindicatului „Prometeu”, Iordănel Secrieru. În momentul de față, Centrul este autorizat pentru ocupația de “Delegat sindical local”, dar urmează să obțină în cel mai scurt timp autorizații pentru încă cel puțin trei ocupații.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: