An al maximei austerități bugetare

Municipalitatea stabilește norme de consum la căldura și lumina din școli

> În 2011, pentru utilități și bunuri sunt prevăzute fonduri cu 25% mai mici, iar Primăria nu mai suportă „cheltuielile fără număr” din unitățile de învățământ
 

Conducerea administrației locale anunță un an al maximei austerități bugetare la cheltuielile materiale. Astfel, acestea vor fi dimensionate doar la 75% din nivelul celor de anul trecut. „Cheltuielile materiale din anul 2011 au fost fundamentate la 75% din cheltuielile materiale aferente anului 2010. Discutăm despre alocările pentru materiale, întreținere, reparații, bugetul la acest capitol fiind de maximă austeritate”, explică edilul-șef Ion Lungu, menționând că și-a pregătit subordonații în acest sens. Primarul a cerut deja centrelor bugetare școlare să vină cu propuneri de reducere a cheltuielilor cu bunurile și utilitățile. Lungu spune, de asemenea, că va solicita și consilierilor locali, membri în consiliile de administrație din școli, să vină cu soluții concrete de organizare în vederea diminuării fondurilor respective. „Teoria potrivit căreia primăria plătește «cheltuieli fără număr la școli» trebuie înlăturată. Profesorii, cât și reprezentații în școli din partea primarului și ai Consiliului Local vor trebui să prezinte soluții concrete de reducere a cheltuielilor, de organizare corespunzătoare. Ca exemplu, dacă într-o sală de curs nu se mai țin cursuri după-amiaza, să existe cineva din rândul personalului de supraveghere care să ia măsuri de diminuare a căldurii și să închidă iluminatul”, arată ocupantul fotoliului din Areni. Primarul susține că deoarece contravaloarea cheltuielilor în cauză nu este plătită de centrele bugetare, până acum responsabilii de la școli nu au manifestat niciun interes în ajustarea consumului. „Or această stare de lucruri nu mai poate fi acceptată. Vom face niște normative foarte clar determinate și limitate, și la cheltuielile materiale, și la cele cu utilitățile, mai ales în sezonul rece, atunci când consumul din unitățile de învățământ este mai mare”, a conchis edilul-șef.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: