Anuala 2010, marea sărbătoare a breslei

Miercuri, 19 ianuarie 2011, la City Gallery Suceava (Shopping City Suceava), a avut loc vernisajul Salonului Anual al Filialei Suceava a Uniunii Artiștilor Plastici din România.
 

El a fost salutat de Mircea Pietrariu, directorul Shopping City Suceava, ca eveniment major al unui partener tradițional, iar de dna subprefect Angela Zarojanu ca bilanț frumos al anului 2010, dna Angela Zarojanu oferind și câte un minunat trandafir dnei Lucia Pușcașu, președinta Filialei, artistului plastic Mihai Pînzaru-PIM și dlui Mircea Pietrariu. Cu regretul (unanim) al absenței criticului și istoricului de artă Valentin Ciucă, împiedicat de adversitățile meteo să ajungă la deschiderea expoziției, ea a fost prezentată de dna Lucia Pușcașu, care a trecut în revistă manifestările plastice ale anului precedent, în care s-au implicat Filiala sau membri ai acesteia, în Suceava, în țară și peste hotare. Pictorița Angela Pitariu-Bolnavu a făcut un portret de grup Filialei: ,,O echipă puternică, valoroasă, echilibrată de modestie”, iar semnatara acestor rânduri a vorbit despre două saloane de artă din Córdoba (Spania) organizate în 2010, în care România a fost reprezentată de șase artiști bucovineni: Iulian Asimionesei, Neculai Moroșan, Angela Pitariu Bolnavu, Pușa Pîslaru, Lucia Pușcașu și Dany-Madlen Zărnescu, și a înmânat Diploma de Onoare acordată lui Iulian Asimionesei la unul dintre acestea. În continuare, a fost vizionat și pe meritate aplaudat filmul realizat de Cătălin Alexandru Chifan despre colegii săi, artiștii plastici bucovineni (care poate fi văzut și de dv., stimați cititori, pe internet, la adresa http://www.youtube.com /watch?v=edGzQreySM). O atmosferă de bucurie a marcat această cea mai importantă sărbătoare a artiștilor plastici suceveni, trăită împreună, de fiecare în parte, cu îndreptățite sentimente de mândrie și de optimism.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: