Reprezentanții Spitalului de Psihiatrie Câmpulung anunță că vor lupta pe toate planurile împotriva comasării

Conducerea Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc și Sindicatul Sanitas de acolo au luat decizia de a lupta împreună împotriva comasării cu Spitalul Municipal Câmpulung, dacă va exista o decizie oficială a Ministerului Sănătății în acest sens.
 

Spitalul Campulung Moldovenesc

Potrivit unui comunicat semnat de directorul spitalului, dr. Petronela Paziuc, și Sirius Alexandru Vaideș, liderul de sindicat, „nu există argumente reale care să justifice această decizie și vom face toate demersurile necesare la nivel județean, național, chiar și internațional pentru ca acest lucru să nu se întâmple”. „Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc a demonstrat că a ocupat și ocupă o poziție de frunte în reforma de psihiatrie națională și internațională. Colectivul spitalului a împuternicit conducerea ca împreună cu sindicatul să ia toate măsurile pentru menținerea personalității juridice și continuarea reformei începute, condiții necesare pentru eficientizarea și creșterea calității actului medical pentru persoanele aflate în nevoie. Sperăm că în acest demers să ni se alăture toți cei ce ne cunosc, au înțeles, au văzut, au simțit și au apreciat eforturile depuse de întreg personalul spitalului în toți acești ani”, au precizat reprezentanții spitalului. Vinerea trecută, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava și Prefectura Suceava au înaintat Ministerului Sănătății propunerile de comasare a spitalelor de psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc și Siret cu spitalele Municipal, respectiv Orășenesc din respectivele localități și transformarea Spitalului de Boli Cronice Solca în cămin de bătrâni. Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc a devenit unitate independentă, cu personalitate juridică în iulie 1999, până atunci fiind secție de psihiatrie a Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc. Este singura unitate din județ care funcționează doar cu specialitatea psihiatrie, cu o capacitate de 80 de paturi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: