Și-au amanetat țigările la stat pentru circa 3 luni

Fumatul în Bazar și în piețe, risc… maxim pentru amatori

10 fumători prinși cu țigările-n gură de pompieri au primit amenzi de 10.000 lei în total Ca urmare a unei sesizări referitoare la faptul că în incinta Complexului Comercial Bazar unele persoane fumează în alte locuri decât cele special amenajate, punând în pericol viața oamenilor și bunurile materiale, Inspecția de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Bucovina” al județului Suceava a organizat în această locație, miercuri, un control inopinat.
 

Au fost prinși asupra faptului 10 fumători (comercianți sau cumpărători), cărora li s-a întocmit pe loc proces-verbal de constatare a contravenției. Sancțiunile au fost drastice, țigara fumată în interiorul Bazarului aducându-le acestora câte 1000 de lei amendă. Conducerea complexului comercial a fost atenționată cu privire la respectarea interdicției privind fumatul în cadrul spațiilor comerciale, se arată într-un comunicat al ISU. „Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Bucovina» al județului Suceava va mai organiza astfel de controale în perioada următoare și în alte obiective, astfel încât toți cetățenii județului să respecte regulile privind fumatul în locuri nepermise”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Pompierilor, lt. Ioana Istrati. Interdicția fumatului în spațiile comerciale aparținând Consiliului Local Suceava funcționează de la sfârșitul anului trecut și în cele 4 piețe ale municipiului (Mare, Mică, Burdujeni și Ițcani). În Bazar, măsura este justificată de istoria recentă a marii aglomerări comerciale, un spațiu acoperit și relativ închis. În urmă cu exact 2 ani și o zi, pe 13 ianuarie, Bazarul Suceava lua foc, pagubele fiind estimate ulterior la peste 20 de miliarde lei vechi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: