Polițist în rol de lup paznic la stână, ajuns după gratii

La data de 6.01.2011, comanda IPJ Suceava a dispus efectuarea de verificări de către Biroul Control Intern, pentru a se stabili modul în care sunt respectate normele de funcționare la camera de corpuri delicte aparținând Poliției Gura – Humorului.
 

S-a constatat o lipsă de 81.161 de pachete de țigări, scăzute din gestiune în mod fictiv de gestionarul camerei de corpuri delicte, agent de poliție Dumitru Drelciuc, în vârstă de 38 de ani. În evidențele camerei de corpuri delicte pachetele figurau ca predate către o societate comercială abilitată în preluarea de țigarete confiscate. În urma probelor administrate în cauză, IPJ Suceava a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, care a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare, fals intelectual și uz de fals. Agentul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Drelciuc a fost trimis anul trecut în judecată de parchet pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, toate în formă continuată. În 2008, el era anchetat de DGA într-un dosar de trafic de influență.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI