În penultima zi a anului

6,5 milioane lei pentru județul Suceava

Din fondul de rezervă al județului, consilierii județeni au alocat fonduri pentru 15 localități din județ > Consilierul PSD Petru Știrbu a apreciat că, în premieră, conducerea CJ acordă fonduri pentru obiective și nu pentru localități > Președintele CJ Gheorghe Flutur a asigurat că au fost soluționate cazurile urgente și că „nici pe ceilalți nu-i lăsăm”
 

Gheorghe FLUTUR

Suma de 6,5 milioane de lei, alocată, „în mod fericit” de Guvern, în ultima ședință, prin două HG, va fi folosită pentru refacerea unui pod peste râul Suceava distrus de inundații și pentru acoperirea unor datorii la lucrările de la depozitul ecologic de deșeuri. Decizia a fost luată în unanimitate în cadrul ședinței CJ de ieri, după ce șeful deliberativului județean a propus ca suma de 5 milioane de lei să fie alocată pentru refacerea podului rutier peste râul Suceava din localitatea Verești, distrus de inundațiile din vara acestui an, un milion de lei pentru plata datoriilor la lucrările ce se execută la depozitul ecologic de deșeuri de lângă municipiul Suceava și 500.000 de lei pentru cofinanțarea proiectului Euronest privind achiziționarea de mașini de descarcerare printr-un proiect european inițiat de județele din Regiunea de dezvoltare Nord-Est. Totodată, din fondul de rezervă al județului Suceava, consilierii județeni au mai alocat sume de bani pentru 15 localități, în special pentru lucrări în spitale (la Vatra Dornei, Siret și Broșteni), dar și pentru sprijinirea unor primării aflate în dificultate financiară. Consilierul județean PSD Petru Știrbu a apreciat că este pentru prima dată în acest mandat când conducerea CJ Suceava alocă fonduri pe obiective și nu pe localități și a arătat că acest mod de lucru trebuie continuat. El a adăugat însă că sunt câteva primării care ar fi trebuit să beneficieze de fonduri la această rectificare, dar președintele CJ Suceava i-a dat asigurări că au fost soluționate cazurile urgente, urmând ca celorlalte primării să li se aloce bani în următoarele ședințe ale CJ. „Nici pe ceilalți nu-i lăsăm și vom aloca bani”, a spus Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: