Mititica…

Va fi existând și în România o oarece piață de obiecte (aici ne referim la cele electrice/ electronice) „vintage” și „antique”, dar nu ea sau colecționarii care o mișcă reprezintă piedica ce a făcut ca „Marea debarasare” (de aparatură electronică și electrocasnică uzată – DEEE) să devină, treptat, mica debarasare, iar acum chiar mititica debarasare. Și poate că nici obișnuința unora (obișnuință care are, de altfel, suport în realitatea în care trăiesc) de a utiliza un aparat până ce-și dă duhul și niciun meșter nu mai e în stare să-l resusciteze ori chiar să-l păstreze și după aceea, ca piesă de muzeu domestic.
 

L.D. Clement

S-ar părea că realitatea asta e, iar o vreme nici n-ar mai putea fi alta: ce a fost de aruncat s-a aruncat, iar aparatele care le-au înlocuit pe cele vechi sunt în situația de a face carieră pe la domicilii; că altele de unde, cu ce adică? A trecut vremea creditelor cu buletinul, când românilor li se părea simplu să cumpere și să înlocuiască, iar dovada certă nu este numai la bănci, ci în magazinele de electrice și electronice, care în ultimul an și-au diminuat mult vânzările; ba unele au și dispărut. Așadar, de unde să arunci 4 kile de DEEE pe an, dacă nu ești în stare să cumperi 4 kile pe an?

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI