Milioane de lei, restanțe salariale câștigate în instanță de profesorii suceveni

Singura șansă de plată, până la finele anului, măcar a unei părți din restanțe, o reprezintă o rectificare pozitivă a bugetului de stat!
 

Cadrele didactice din municipiul Suceava au de încasat drepturi salariale de milioane de lei, câștigate în instanță, înainte și după 20 mai 2010. Declarația a fost făcută de primarul Ion Lungu, care subliniază că a avut o discuție cu juriștii executivului în vederea centralizării necesarului pentru achitarea respectivelor sume. Dl Lungu a precizat că este vorba doar despre situațiile în care au fost emise hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, restul potențialilor îndreptățiți „trebuind să meargă până la capăt cu demersurile în instanță”. „Și zilele trecute am mai primit o serie de hotărâri, unele definitive, iar altele, nu. Am început o centralizare și am avut o discuție și cu juriștii primăriei, solicitarea cu sumele necesare urmând a fi trimisă la Ministerul de Finanțe”, a precizat șeful administrației locale. Dl Lungu a ținut să precizeze că Primăria nu are atribuții directe în ceea ce privește achitarea salariilor din învățământ, cadrele didactice fiind angajații Ministerului Educației. „Cu tot respectul meu față de școală și profesori, aceștia trebuie să înțeleagă că, din păcate, nu sunt angajații Primăriei municipiului Suceava. Cărțile lor de muncă, drepturile lor salariale, sunt la Ministerul Educației”, explică primarul. Ocupantul fotoliului din Areni crede că singura șansă de plată, până la finele anului, a măcar unei părți din restanțe, o reprezintă o rectificare pozitivă a bugetului de stat. „În măsura în care se va face o rectificare a bugetului de stat, cu mare plăcere vom convoca și noi Consiliul Local, pentru a prinde în buget fondurile respective și pentru a da profesorilor drepturile cuvenite. Însă acest lucru nu depinde de noi”, subliniază edilul-șef.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: