Destinații

După cum pot constata mai ales cei care vor petrece sărbătorile ce vin acasă ori cel mult pe la rubedenii primitoare, care urmăresc „spectacolul turistic” din ziare sau de la tv, știrile (declarațiile…) referitoare la turismul de sfârșit de an sunt contradictorii. Ba că numărul de clienți deja știuți e mare (de nici n-ar mai încăpea prin hoteluri, pensiuni și cabane), ba cum criza ar fi lovit drastic în buzunarele amatorilor, așa încât multe spații de cazare vor rămâne pustii. Vom trăi și vom vedea (…sau vom citi, vom asculta declarații ori statistici oficiale, de partid, private…)! Până atunci (și nu mai este nicidecum mult), este interesant de studiat – din perspectiva ofertelor de pe piață – „profilul” general al acestor turiști.
 

L.D. Clement

S-ar putea spune, mai întâi, că sunt oameni… liberi (nu liberații, adică șomeri în plată sau lipsiți de plată, ori pensionari obișnuiți – aceștia n-au cum să se apropie de pensiuni nici dacă vin cu steaua!), adică din cei care dispun de timpul lor după bunul plac. Cin’ să fie, așadar, cei care își permit cel puțin 4-5-6 zile libere, plus – să zicem – una drumul, până la 10-12 (ca să cuprindă și Crăciunul, și Revelionul)? La prima vedere ar sta, poate, niscaiva patroni care au în spate oameni de încredere, unii care să capete concedii, alții care, eventual, să fi câștigat binișor în străinătate, iar acum, în vacanță, vin „să spargă” (vorba lor!) niște mii de euro numai pe chestia asta. Iar alții? Mda, a doua trăsătură a profilului ar fi dată de dimensiunea buzunarului/ contului. Așadar, îi dăm la o parte pe cei pe care i-am și înlăturat mai sus și mai dăm la o parte pe marea majoritate a celor care lucrează la firmele obișnuite și pe marea majoritate a bugetarilor. Cu cine mai rămânem? Cu cei care au de unde scoate minim 1250 lei (numai cazarea) și până la peste 4500 lei pentru 4-5 nopți. Vor fi fiind așa de mulți? Mai știi?, vor fi fiind…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: