Plus și minus pentru turneul de hochei de la Suceava

Timp de trei zile Patinoarul Artificial de la Suceava a fost gazda celui de-al treilea turneu al Campionatului național de hochei pe gheață pentru juniori Under 14. Atmosfera competiției a fost una frumoasă, grație ospitalității și eforturilor făcute de organizatori, însă condițiile tehnice de desfășurare au lăsat de dorit.
 

În primul rând, la fel ca și în anii trecuți, formația oaspete s-a dezechipat pe holul patinoarului, un lucru absolut impropriu, la orice alt concurs musafirii fiind tratați cum trebuie. Oricum, din punct de vedere pur tehnic și chiar moral este greșit să-ți schimbi echipamentul în văzul lumii și la un moment dat să te „încâlcești” pur și simplu cu copiii suceveni care vin la programul cu publicul de la patinoar. Chiar dacă toate echipele participante la turneul de la Suceava au trecut cu vederea acest inconvenient din dragoste pentru hochei, condiții decente de desfășurare a competiției trebuie să existe. Nu mai este de comentat faptul că toți sportivii, și nu numai ei, au trebuit să folosească aceeași toaletă, deoarece era unica. Mai mult, am menționat faptul că s-au făcut eforturi mari din partea organizatorilor, iar tot personalul Patinoarului Artificial din Suceava, la care s-au adăugat și angajați ai clubului gazdă CSM, au fost prezenți la activitate de la ore matinale pentru ca totul să fie în ordine în limitele posibilităților. Am spus în limitele posibilităților, pentru că este absolut anacronic să vezi după fiecare repriză o mică „armată” de îngrijitori care curăță gheața cu lopețile. Nu numai că durează foarte mult și efortul este mare, dar rezultatele sunt extrem de modeste în comparație cu ce face o rolbă în câteva minute. După un meci în care s-a patinat, gheața are șanțuri, iar zăpada care apare îngreunează circulația pucului. Așadar, turneul sucevean poate fi considerat un succes din punct de vedere emoțional, pentru că s-a realizat o uniune cu lumea hocheiului românesc și de peste Prut, copiii au legat prietenii și au dovedit că iubesc acest joc spectaculos. De asemenea, publicul sucevean a dovedit că este un mare iubitor de hochei, participând afectiv la toate meciurile, indiferent de temperatura de afară. Din păcate, din punct de vedere tehnic mai trebuie puse la punct câteva amănunte elementare, pentru ca totul să decurgă elegant la un turneu de hochei. Sunt lucruri normale, deloc exagerate, care, dacă vor fi rezolvate, Suceava va progresa mult pe plan hocheistic, pentru că material uman are cu prisosință.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: