Suceava – Bistrița-Năsăud – Cluj

Colaborare turistică interjudețeană

Aleșii județeni suceveni au aprobat încheierea unui acord de cooperare între județele Suceava, Bistrița-Năsăud și Cluj, în vederea promovării în comun a unor proiecte de interes turistic de dezvoltare a celor trei unități administrative.
 

Acordul urmărește extinderea sistemului de marcaje turistice; sprijinirea reciprocă a întețirii rețelelor rutiere secundare; colaborarea între birourile de informare turistică și stabilirea unor noduri de interes turistic; schimbul de turiști, precum și creșterea duratei de ședere a vizitatorilor străini în cele trei județe. De asemenea, se are în vedere creșterea gradului de atracție pe un segment teritorial cuprins între Cluj și Suceava, bazat pe infrastructura existentă în acest moment, dar și pe promovarea unor elemente comune cum ar fi urmele lui Ștefan cel Mare, pe traseul biserica ortodoxă din Feleac, cetatea Ciceului din Bistrița-Năsăud și Cetatea de Scaun a Sucevei; drumul sării Turda-Cacica; drumul lui Jonathan Harker din romanul „Dracula” a lui Bram Stoker, drumul chazarilor și drumul vânătorilor. Totodată, cele trei părți se vor sprijini reciproc în mediatizarea programelor turistice de anvergură; crearea unei rețele de informare turistică; organizarea a două târguri anuale de turism itinerant; participarea în comun la târguri de turism interne și internaționale; organizarea de forumuri de investiții; promovarea comună a produselor tradiționale din arealul aferent DN 17 cu scopul încurajării și dezvoltării producției locale. Înțelegerea survine finalizării lucrărilor de modernizare a drumului național DN 17 Suceava – Cluj-Napoca, prin care s-a creat infrastructura rutieră favorabilă punerii în valoare a potențialului economic și turistic din zonele parcurse. Acordul a fost pus la cale în urma discuțiilor purtate între președinții consiliilor județene Suceava, Bistrița-Năsăud și Cluj, cu prilejul inaugurării de pe13 noiembrie 2010 a arterei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: