Droguri de risc pe malul Șomuzului

A vândut de 7 ori hașiș și cannabis unui ofițer sub acoperire

O dată, chiar a cumpărat de la un prieten drogurile, pentru a i le vinde polițistului de 4 ori mai scump! Tribunalul Suceava i-a arestat preventiv, ieri dimineață, pentru 29 de zile, la propunerea DIICOT Suceava, pe Rudi Moldovanu, zis Rudi, și Alexandru Ionuț Albu, zis Buton, ambii din Fălticeni, în vârstă de 22 de ani, sub acuzații în legătură cu traficul de droguri de risc (procurare, deținere, vânzare).
 

După cum vă informam în exclusivitate în ediția de ieri, ei au fost aduși miercuri seară la sediul parchetului, alături de alți doi fălticeneni, după descinderi domiciliare ale trupelor speciale ale BCCO Suceava. În urma audierilor, ultimii doi au fost lăsați să plece. Pe numele primilor, procurorii au emis, în baza probatoriului, ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Cei doi se aflau în „baza de date” a DIICOT cel puțin din luna august a anului în curs, fiind suspecți de deținere și vânzare de droguri în orașul de reședință. Un ofițer sub acoperire al BCCO a intrat, încă din data de 5 august, în legătură cu Moldovanu, care i-a vândut, fără să știe cu cine are de-a face, în 7 dăți distincte (5 august, 27 august, 14 septembrie, 22 septembrie, 29 septembrie, 6 octombrie și, ultima oară, pe 17 noiembrie!), hașiș și muguri de cannabis. În ziua de 17 noiembrie, cu ocazia flagrantului care a încheiat culegerea probelor incriminatoare, tânărul i-a vândut polițistului 4,2 g de hașiș și 0,05 g cannabis, contra sumei de 420 de lei. Rapoartele de constatare tehnico-științifică ale Laboratorului de analize fizico-chimice droguri din cadrul BCCO Iași au confirmat de fiecare dată că ceea ce vindea Moldovanu polițistului sunt materii periculoase conținând THC (tetrahidrocanabinol), substanță prohibită, aflată pe lista drogurilor de risc din Legea 143/2000, cu modificările ulterioare. Pe data de 29 septembrie, Rudi cumpără de la Buton 1,1 g de cannabis și îl „mărită” ofițerului sub acoperire pentru suma de 200 de lei… La percheziția domiciliară efectuată în cazul lui Buton s-au găsit în râșnița de cafea fragmente de cannabis. Una dintre practicile dealerilor de profil este procesarea anterioară primară a frunzelor și tulpinilor de Cannabis indica, Cannabis sativa sau Cannabis ruderalis, formele sub care se cunoaște renumita cânepă din care rezultă marijuana și hașișul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: