În următorii 3 ani

Groapa ecologică de deșeuri de la Moara va costa municipalitatea 4,5 milioane de lei

> La finele anului va fi dată în funcțiune o primă celulă, cheltuielile de 1 milion de euro pe an cu transportul gunoiului pe rampa de la Botoșani „uscând” bugetul local
 

În ședința ordinară din această săptămână, Consiliul Local Suceava va analiza și va trebui să aprobe participarea financiară a municipalității la proiectul județean de gestionare integrată a deșeurilor. Reședința de județ este prinsă în proiect cu amenajarea depozitului ecologic de deșeuri menajere de la Moara, la acesta în lucru fiind deja o primă celulă. Edilul-șef Ion Lungu și-a exprimat speranța că cea dintâi capacitate va fi gata până la finele anului, astfel încât gunoiul să nu mai fie dus la Botoșani, cu cheltuieli anuale de transport de 1 milion de euro. „Până la sfârșitul anului, ar putea fi finalizată prima celulă a viitoarei gropi ecologice, în așa fel încât să nu mai fim nevoiți să ducem deșeurile la Botoșani, pentru că ne usucă cheltuielile de transport, care ajung la 1 milion de euro pe an”, subliniază dl Lungu. Potrivit primarului, reședința de județ va trebui să contribuie cu circa 4,5 milioane, fonduri eșalonate în anii 2011, 2012 în 2013. Sumele au fost calculate în funcție de populația municipiului reședință de județ, aceasta din urmă fiind, la data efectuării studiului, de 106.797 de locuitori, unei singure persoane revenindu-i o contribuție de 42,54 lei. Conform proiectului de hotărâre, ar putea fi aprobată și o nouă taxă de salubritate. Astfel, la o locuință de până la 25 de metri pătrați și două persoane se vor achita 6 lei pe lună (72 de lei pe an); la un apartament de la 26 la 50 de metri pătrați și 3 persoane, taxa va fi de 9 lei pe lună (108 lei pe an); de la 51 la 75 de metri pătrați și 4 persoane, se vor percepe 12 lei pe lună (144 de lei pe an), iar la o locuință cu suprafața mai mare de 76 de metri pătrați și minim 15 persoane se vor achita 15 1ei pe lună (180 de lei pe an). „Vom analiza proiectul de hotărâre și vom căuta o soluție de asigurare a unei salubrități eficiente și ieftine”, evidențiază Ion Lungu. Proiectul amintit prevede înființarea a două gropi ecologice de deșeuri la Moara și Pojorâta, a 5 stații de transfer, precum și a mai multor puncte de preluare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI