Salonul de umor Suceava, ediția XXI

Va fi acordat în premieră Premiul Recunoștinței

Pasionații de caricatură din țară și străinătate mai pot trimite lucrări pentru Salonul de umor Suceava, ediția a XXI-a, până pe 25 octombrie, prin poștă, respectiv 30 octombrie, prin e-mail, informează organizatorul manifestării.
 

Salonul-concurs este deschis atât debutanților, cât și caricaturiștilor consacrați din județ, țară și străinătate, care pot participa la secțiunile “caricatură” (fără cuvinte) și “strip/bandă desenată umoristică” (cu sau fără texte), cu maximum 2 lucrări la fiecare secțiune, executate în alb-negru sau color. Concurenții care trimit creațiile pe e-mail trebuie să le scaneze la o rezoluție de minimum 300dpi. Lucrările originale pot fi trimise prin poștă, pe adresa Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Suceava, cod 720228, str. Universității nr. 48, cu specificația „Pentru Salonul de umor”, sau pe adresa de e-mail contact@centrulculturalbucovina.ro. La Secțiunea Caricatură vor fi acordate 8 premii, cu valori cuprinse între 1000 și 300 de lei, cel mai important fiind Premiul “Nicolae Claudiu”, în valoare de 1000 lei. La cealaltă secțiune sunt 4 premii, cuprinse între 600 și 300 lei. Organizatorii acordă pentru prima oară, începând cu această ediție, Premiul Recunoștinței, în valoare de 1000 lei, unei personalități marcante a culturii și artei bucovinene. Potrivit organizatorilor, Salonul sucevean de umor este o secțiune distinctă în cadrul Festivalului de satiră „Bucovina”, care mai cuprinde Expoziția internațională de grafică satirică ”Monitorul de Suceava “ (ediția a IV-a ). Vernisajul va avea loc pe 5 noiembrie, la ora 12, la Muzeul de Istorie Suceava. Organizatori sunt Centrul Cultural “Bucovina” și Muzeul Bucovinei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: