Orchestra Forțelor Aeriene Americane, în concert la Suceava

Două dintre ansamblurile Orchestrei Forțelor Aeriene Americane Staționate în Europa vor concerta la Suceava, la Sala Dom Polski, joi, 21 octombrie, de la ora 20, spectacolul fiind organizat de Centrul Cultural American, Uniunea Polonezilor din România și Centrul Cultural Bucovina.
 

Cvartetul de clarinete și trupa „Wings of Dixie” sunt cele două ansambluri care vor prezenta două genuri muzicale diferite: piese clasice de Vivaldi, Jan Van der Roost, Bela Bartok (Dansuri populare românești), Antonin Dvorak și muzică de jazz. Potrivit Centrului Cultural „Bucovina”, în cei peste 60 de ani de activitate, Orchestra Forțelor Aeriene Americane, considerată „ambasador muzical al Americii”, care este staționată la Baza Aeriană Sembach, din Germania, a susținut spectacole în numeroase regiuni ale lumii, în fața publicului civil sau militar din întreaga Europă, în Asia de Sud și Africa, având circa 300 de spectacole anual. Este una dintre cele mai vechi orchestre ale Forțelor Aeriene Americane și singura orchestră a Forțelor Aeriene Americane staționată în Europa. Orchestra, compusă din 45 de persoane, include mai multe ansambluri, printre care se numără cele două care vor concerta la Suceava. „Programul orchestrei reflectă diferența dintre stilurile muzicale american și european și include piese pe gustul tuturor categoriilor de public, cele mai bune creații ale muzicii americane, de la piese de pe Broadway sau de pe coloanele sonore ale filmelor hollywoodiene, până la stilurile New Orleans Dixieland și Big Band jazz, precum și compoziții binecunoscute pentru ansamblurile de instrumente de suflat, marșuri și solouri vocale/instrumentale de seamă”, precizează CCB.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: