Podul de peste râul Suceava, la Bazar, ar putea fi salvat până la finele lui noiembrie

Cursul va fi deviat, astfel încât să se poată lucra la pilonul fisurat de pe mijlocul firului apei Podul de pe Suceava, din zona fostei zone industriale Burdujeni, va fi readus la condițiile normale de funcționare până la sfârșitul lunii noiembrie.
 

Așa dă asigurări Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, care spune că executivul a intrat în posesia expertizei și că documentația relevă că unul dintre pilonii de la jumătatea cursului de apă este fisurat. Edilul-șef arată că proiectarea intervențiilor va fi disponibilă la finele acestei săptămâni, lucrările de reparații urmând a demara cât mai repede posibil. Până atunci, se vor efectua amenajări preliminare și – deoarece execuția va avea loc în albie – jumătate din cursul apei va fi deviat. „Problema de la podul peste râul Suceava, la Bazar, rămâne prioritară. În urma raportului de expertiză s-a concluzionat că un pilon este fisurat, proiectul pentru remedieri urmând a fi întocmit cât mai rapid, chiar până la sfârșitul acestei săptămâni. Se vor face și amenajările necesare pentru a interveni în albia râului, cursul apei urmând a fi deviat”, declară Ion Lungu. Vineri, Primăria, Consiliul Județean și Prefectura au transmis, la București, un proiect de hotărâre de alocare, prin decizie a Guvernului, a sumei de două milioane de lei necesare reparațiilor. „Credem că această intervenție să se termine până la sfârșitul lunii noiembrie, astfel încât podul să fie salvat”, precizează primarul Ion Lungu. Încă de la primele semnale, pe 27 septembrie, traficul greu a fost interzis și dirijat pe străzile Aurel Vlaicu și Gheorghe Doja. De vină pentru situația apărută ar fi viitura puternică de la finele lunii iunie și începutul lunii iulie anul acesta, obiectivul fiind supus unor puternice presiuni și la inundațiile din 2008. În prezent, podul din actuala zonă comercială Burdujeni este traversat doar de mijloacele de transport în comun și de autovehiculele cu masa mai mică de 7 tone.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: