Erste Bank vrea să investească la Suceava într-o clinică de cardiologie

Reprezentanți ai băncii ar urma să revină la Suceava peste 3 săptămâni, în vederea continuării discuțiilor pe această temă cu administrația județeană
 

Divizia de investiții din cadrul băncii Erste Bank și-a exprimat interesul în ceea ce privește încheierea unui parteneriat public-privat cu Consiliul Județean Suceava în vederea construirii unei clinici de cardiologie în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că, în urma vizitei de la Suceava, de la mijlocul lunii august, a șefului Diviziei Investiții al Erste Bank, Werner Weiss Raabl, pentru analizarea oportunităților de investiții în parteneriat cu autorități din județul Suceava, în special în infrastructură, a primit o scrisoare de intenție din partea instituției bancare privind un parteneriat în vederea construcției unei clinici cardiologice. „Sunt interesați să investească în Spitalul Județean de Urgențe, într-o clinică de cardiologie, în renovarea actualei secții sau chiar într-o nouă construcție în parteneriat public-privat”, a explicat Gheorghe Flutur, care a menționat că reprezentanți ai Erste Bank urmează să vină în Suceava peste trei săptămâni în vederea continuării discuțiilor pe această temă. Președintele CJ a mai spus că se impune ca unitățile spitalicești din județ să încerce să găsească investitori în vederea finanțării lucrărilor de investiții în dezvoltare și modernizare. El a mai arătat că în Spitalul Județean de Urgențe Suceava s-au investit în ultimul an și jumătate aproximativ 20 de milioane de lei, din care 5 milioane de lei fonduri de la bugetul județean, iar restul fonduri guvernamentale și externe. Spitalul „vechi” va avea 4 secții renovate integral Gheorghe Flutur a mai anunțat că astăzi se vor inaugura investițiile efectuate în pavilioanele vechi ale spitalului, ce au constat în renova-rea secțiilor de oncologie, TBC, boli infecțioase și dermatologie. Totodată, președintele CJ Suceava a anunțat că a convocat primarii, directorii de spitale, reprezentanții CAS Suceava și DSP, dar și ai asociațiilor profesionale ale personalului medical pentru a face o analiză a stării de sănătate a populației județului și a discuta despre problemele existente după descentralizarea spitalelor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI