Din 150 de locuințe pe cale a se reconstrui după inundații

50 de case au acoperiș, alte 50 tocmai îl așteaptă

Prefectul județului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a anunțat că 50 din cele 150 de case care se reconstruiesc în județul Suceava după inundațiile devastatoare din luna iunie au deja acoperișul montat, iar alte 50 de case au zidăria finalizată și urmează să li se monteze acoperișul.
 

Prefectul a menționat că, în același timp, lucrările au fost finalizate la mai mult de jumătate din cele 1.187 case ce necesitau reparații de urgență. Potrivit lui, asigurate materialele de construcții necesare atât pentru reparații, cât și pentru reconstrucția caselor, iar lucrările se efectuează în regie proprie. El a arătat că, în urma eforturilor depuse de autorități și de oameni, 15 case urmează să fie date în folosință în următoarele două săptămâni. Prefectul a mai anunțat că la casa femeii din Dărmănești vizitate de premierul Emil Boc, care a primit prima autorizație de reconstrucție, lucrările sunt aproape finalizate și că se lucrează la finisarea interioarelor. Premierul i-a promis la acea vreme proprietarei, Elisabetei Cozariuc, a cărei casă a fost distrusă de inundații și care a primit prima autorizație de construcție a locuinței, pe un nou amplasament, că va veni la sfințirea casei sale, sperând ca acest lucru să se întâmple la toamnă. La rândul său, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că joi, 16 septembrie, CJ va aproba, în ședință extraordinară, modul în care vor fi distribuite fondurile de 4 milioane de lei alocate de Guvern pentru îndepărtarea efectelor inundațiilor, dar și banii ce au fost donați către CJ de Romgaz și Complexul Energetic Turceni. Pagubele produse de inundațiile de la sfârșitul lunii iunie în județul Suceava se ridică la peste 357 de milioane de lei (peste 83 milioane de euro), potrivit unui raport al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI