După ce au urmat cursuri preuniversitare și universitare

1800 de absolvenți intră în șomaj

Circa 1800 de absolvenți de învățământ preuniversitar și universitar figurează în scriptele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă și vor primi, în perioada următoare, indemnizații de șomaj.
 

Potrivit unui comunicat al AJOFM Suceava, la începutul lunii în evidențele instituției se aflau 1781 de absolvenți, ajutorul de șomaj acordându-se doar dacă, în două luni de la terminarea cursurilor și absolvire, persoanele ieșite de pe băncile școlii nu și-au găsit de lucru. În scopul angajării, în cele 60 de zile disponibile, aflăm că absolvenții au avut parte de servicii gratuite de consiliere și orientare profesională. Indemnizația de șomaj este de 255 de lei și se acordă timp de 6 luni. Pe de altă parte, dacă reușesc să intre în câmpul muncii în primele 60 de zile de după încheierea cursurilor, absolvenții au parte de o primă de angajare de 425 de lei. Acum, acest lucru este valabil mai ales pentru absolvenții celei de a doua sesiuni a bacalaureatului. Absolvenții care nu reușesc să se încadreze în muncă și care nu urmează vreo altă formă de studiu se vor prezenta la AJOFM cu cartea de identitate în original, diploma sau adeverința de absolvire, o declarație pe proprie răspundere că nu sunt cursanți ai vreunei instituții de învățământ. În iunie, la AJOFM s-au înscris 25 de absolvenți, în iulie –759, iar luna trecută – 800. Intrarea în plată se face începând cu 1 septembrie, pentru absolvenții sesiunii din iunie și de la 1 octombrie, pentru absolvenții sesiunii din iulie. Anul acesta, 88 de persoane au beneficiat de măsura guvernamentală de subvenționare a locurilor de muncă pentru absolvenții instituțiilor de învățământ.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI