“Zilele Humorului”, la începutul lui septembrie, la Ariniș

“Zilele Humorului”, ediția 2010, se vor desfășura anul acesta între 2 și 5 septembrie. În premieră însă, manifestările dedicate sărbătorii orașului vor avea loc în aria Complexului de Agrement Ariniș, inaugurat la începutul lunii mai.
 

Gura Humorului

Pornind de la premisa că dificultățile cauzate de criza economică pot fi depășite prin utilizarea cu înțelepciune a atuurilor de care dispune comunitatea, organizatorii intenționează să genereze o creștere semnificativă a interesului turistic față de zona Gura Humorului, prin promovarea noilor oferte de agrement ale localității. Mai mult, “prin calitatea manifestărilor înglobate în sărbătoarea multiculturală anuală de la Gura Humorului se urmărește confirmarea statutului de capitală culturală zonală, câștigat prin eforturile din anii anteriori”, adaugă organizatorii. Edilul-șef al orașului, Marius Ursaciuc, ne-a declarat că locul de desfășurare a evenimentului a fost schimbat pentru că le-a promis humorenilor că, atunci când se va putea, sărbătoarea orașului se va desfășura la Ariniș. Ursaciuc a adăugat că “Zilele Humorului” se vor transforma oarecum în “Nopțile Humorului”, pentru că programul manifestărilor va putea fi prelungit până noaptea târziu fără să afecteze liniștea locuitorilor orașului. Tot el și-a exprimat convingerea că ediția de anul acesta a sărbătorii orașului va avea un succes cu cel puțin 25% mai mare față de anii precedenți. Ursaciuc a mai precizat că ediția din 2010 a “Zilelor Humorului” va fi construită în jurul a două manifestări aniversare. Este vorba despre a XX-a ediție a Festivalului Internațional de Grafică Satirică și Literatură Umoristică “Umor la… Gura Humorului” și a XXX-a ediție a Festivalului Internațional de Fotografie, Diaporamă și Film “Toamna la Voroneț”, cărora li se adaugă Festivalul Național de Interpretare Vocală și Instrumentală “Doină, doină, cântec dulce”, ediția a XIII-a, Festivalul Culinar “Barabula de Aur”, ediția a II-a, a V-a ediție a “Târgului Meșterilor Populari”, o tabără de sculptură în lemn și o “Sărbătoare a Recoltei”. Nu vor lipsi din program: “Nunta de Aur”, competițiile sportive, atelierele de grafică satirică, concertele etc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: