Pentru manualele școlare

Ministerul a dat Sucevei mai mulți bani

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Suceava a transmis deja școlilor că trebuie să ia toate măsurile pentru a începe noul an școlar în bune condiții, insistând pe igienizarea tuturor unităților școlare și obținerea autorizației sanitare de funcționare. Șeful IȘJ, Petru Carcalete, a remarcat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că „ar trebui ca primarii să dea o mână de ajutor în vederea obținerii autorizației de funcționare”, având în vedere că igienizarea spațiilor de învățământ „depinde de comunitatea locală și de primărie”.
 

prof. Petru Carcalete

Referitor la obținerea autorizației sanitare, Petru Carcalete a precizat că a cerut directorilor de școli să comunice în cel mai scurt timp care este situația autorizării, având în vedere că autorizația este valabilă un an, iar la unele unități expiră chiar la 1 septembrie. Petru Carcalete a precizat că, potrivit unui ordin comun al Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări, autoritățile locale trebuie să suporte costurile analizelor medicale pe care toate cadrele didactice trebuie să le efectueze, iar în acest sens a rugat primarii să asigure sprijin. O altă recomandare făcută școlilor se referă la definitivarea orarelor până la începerea anului școlar, având în vedere că pe 25 august va fi încheiată și ultima etapă a mișcării de personal și toți dascălii vor fi repartizați pe posturi. Inspectorul general a mai spus că și în noul an școlar vor fi unități de învățământ, mai ales grădinițe, care vor funcționa în spații închiriate, chiar în case particulare, dar că sunt mai puține ca în anii anteriori, deoarece s-au mai construit niște grădinițe în ultimii 2 ani. Este cazul comunei Botoșana, unde 3 grădinițe funcționau înainte în case particulare, potrivit șefului IȘJ două dintre ele având acum spațiu propriu. Referitor la manualele școlare, anul școlar va începe în județul Suceava cu o veste mai bună ca anul trecut: ministerul a alocat cu 62% mai mulți bani ca anul trecut, adică 641.192 lei. „În vederea asigurării cu manuale a unităților școlare din județul Suceava, Inspectoratul Școlar a încheiat în luna mai contracte cu 25 de edituri. Astfel, în baza comenzilor venite de la școli, au fost comandate 172.675 de exemplare, necesare celor 85.000 elevi ai învățământului obligatoriu. Livrările către depozitul de carte al județului au început încă din luna iulie și vor fi finalizate, conform angajamentelor, la 31 august. 15 edituri au onorat deja contractul în procent de 15%. Din 16 august depozitul de carte a început distribuția manualelor pe zone, astfel încât toate școlile să primească exemplarele comandate până la 15 septembrie”, a declarat șeful IȘJ. Conform datelor IȘJ, în rețeaua de învățământ a județului funcționează 227 de școli cu personalitate juridică, în total fiind 920 structuri. Sunt cuprinși în învățământ 101.118 elevi și 24.846 preșcolari.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: