Imunizarea bebelușilor a intrat pe făgaș normal

Toți cei 11.000 de bebeluși din județ, care nu au fost vaccinați la timp împotriva tuberculozei, vor putea fi imunizați în perioada următoare, întrucât ministerul a primit suficiente doze de vaccin pentru a repartiza județului, a asigurat ieri purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, bioing. Adrian Popescu.
 

Suceava a primit deja circa 2640 doze de vaccin antihepatitic B, „suficient pentru acoperirea restanțelor” în perioada următoare, a mai precizat Adrian Popescu. Totodată, s-a trimis o parte din dozele de vaccin ROR (rubeolă, oreion, rujeolă), care a fost repartizată în teritoriu, urmând să primească acest vaccin și medicii de familie. Popescu spune că sunt 1250 copii restanțieri la acest vaccin, vaccinarea realizându-se de regulă la sfârșitul lunii. DSP mai așteaptă și vaccinul Pentaxim, pentru imunizarea împotriva difteriei și a tetanosului. Ministerul Sănătății a finalizat procedurile de achiziție a vaccinurilor necesare imunizărilor care se efectuează anual, gratuit, în cadrul Calendarul Național de Imunizare. Reamintim că au existat unele dificultăți în asigurarea la termen a mai multor tipuri de vaccin din cauza problemelor apărute la autorizarea producătorului român de vaccin BCG, Institutul Cantacuzino, și a mai multor blocaje ale licitației derulate de MS pentru anumite tipuri de vaccin. Pentru vaccinarea bebelușilor restanțieri, Ministerul Sănătății a achiziționat în total 411.000 de doze de vaccin ROR, 494.000 doze de vaccin DTPa -VPI-HiB (împotriva difteriei, a tetanosului, a poliomielitei), 420.500 doze de vaccin Hepatitic B de tip pediatric, 210.000 doze de vaccin DTPa- vaccin pentru copii de 4 ani împotriva difteriei și tetanosului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: