Și, totuși…

Apa caldă ar putea reveni în apartamentele sucevenilor cu întârziere

Termenul de 1 septembrie avansat pentru reluarea furnizării apei calde în apartamentele sucevenilor ar putea fi, totuși, ratat. Cel puțin așa s-a dat de înțeles ieri, la comandamentul de la sediul primăriei, prilej cu care s-a analizat stadiul intervențiilor de revizie a instalațiilor CET, de înlocuire a unor conducte principale și secundare și de remediere a stricăciunilor la podul tehnologic de utilități.
 

Un semnal de alarmă vine de la firma care construiește estacada pentru susținerea magistralei de apă caldă și a celor două de apă rece avariate de viitura de pe Suceava, surse documentate spunând că, în condițiile în care s-a trecut binișor de jumătatea lui august, lucrările nu vor fi date gata mai devreme de două săptămâni. Abia mai apoi Termica va proceda la pozarea magistralei de transport a agentului. Nicu Frunzaru, director pe termoficare, precizează că, lucrându-se zi și noapte, cu număr sporit de sudori, îmbinarea porțiunilor de conductă va dura circa 5 zile. Dacă lucrurile vor merge bine (de pildă, o nouă viitură nu va lua la vale amenajarea pentru accesul macaralei), vor urma umplerea rețelei și probele, demersuri ce vor ține, de asemenea, încă vreo două zile. Viceprimarul Viorel Seredenciuc este, totuși, optimist în această privință. „Astăzi nu a participat firma care face estacada, însă am promisiuni că lucrările se vor termina mai repede, aceasta având mobilizate echipe multiple și lucrează inclusiv sâmbăta și duminica. Asigurarea lor este că vor termina în timp util, astfel încât celelalte echipe să aibă timp să monteze conductele”, a subliniat Viorel Seredenciuc. Revizia anuală de la centrala electrotermică, înlocuirea conductelor cu probleme și repararea stricăciunilor de la podul de utilități de peste râul Suceava au început la 1 august, conducerea Termica, cea a primăriei și constructorii fiind convinși, la acea dată, că în programul normal de livrare a agentului termic se va intra de la data de 1 septembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: