Recorectarea lucrărilor după contestațiile examenului de titularizare

Salturi spectaculoase ale notelor obținute de 4 candidați

Situație surpriză după recorectarea lucrărilor contestate la examenul de titularizare de la Suceava pentru o învățătoare din Rădăuți, care fusese notată inițial cu 5,45, iar în final a obținut 7,55, notă ce îi permite „să se titularizeze” pe un post.
 

De asemenea, un candidat din Boroaia a fost „săltat” de la 5,8 la nota 7, notă ce i-ar permite să obțină un post de titular; dar are puține șanse având în vedere că sunt candidați cu note foarte mari la această disciplină. Dar cel puțin este probabil să capete un post mai bun de suplinitor. Alte două candidate la posturi de educatoare s-au salvat de la suplinire, ele obținând note peste 7. Ambele sunt din Suceava: una fusese notată inițial cu 6,4 și i s-a mărit nota la 7,05, după rezolvarea contestației, cealaltă avea 6,7 și după recorectare a obținut 7,25. În general, prin recorectare nu s-au înregistrat diferențe importante între note; majoritatea contestatarilor de 3 și 4 au rămas la aceleași note. O educatoare din Suceava care avea 7,25 a reușit să-și mărească nota la 8,05. S-au micșorat notele pentru o învățătoare, de la 4,1 la 3,5, iar pentru un candidat la un post de matematică, de la 6,6 la 5,7. Reamintim că numai 33,67% dintre cei care au susținut concurs pentru a obține un post de titular de catedră au promovat examenul. Din cei 875 de concurenți care au susținut examenul pe 14 iulie, numai 295 au obținut note mai mari de 7, rezultat care le dă dreptul să ocupe un post de cadru didactic titular. Alți 347 de candidați au luat note de 5 și 6, însă cu aceste rezultate nu pot fi titulari la catedră, dar au dreptul să ocupe posturi de suplinitor calificat timp de un an școlar. La examen s-au prezentat 959 de concurenți din cei 1170 înscriși. În prezent se desfășoară ședințele publice de repartizare a candidaților pe cele 131 posturi titularizabile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: