Din cauză că nu se găsesc subcontractori

Muncitori spanioli la modernizarea stației de tratare-epurare sucevene

Directorul ACET, Ștefan Groza, spune că, dacă se nu vor lua măsuri urgente, Dytras nu va putea încheia lucrările până la finele anului > „Nu am nimic împotrivă, să aducă muncitori de unde știu, numai să terminăm intervențiile la timp”, subliniază edilul-șef Ion Lungu

 

Executanții spanioli de la reabilitarea și modernizarea stației de tratare-epurare din Suceava au ajuns din nou în colimator din cauza întârzierii lucrărilor adjudecate în cadrul Programului ISPA. După ce în urmă cu puțin timp a avut o întâlnire cu președintele-director general al Dytras, Enrique Fernadez, primarul Ion Lungu a cerut societății de consultanță EPTISA și firmei de utilități ACET să atențio-neze în mod oficial condu-cerea companiei spaniole. Directorul general al ACET, Ștefan Groza, spune că dacă spaniolii nu vor lua măsuri urgente, aceștia nu vor avea capacitatea de finaliza intervențiile până la finele anului. Dl Groza relevă că la capitolul construcții civile se stă bine, însă greul de-abia acum începe, odată cu realizarea lucrărilor la instalațiile mecanice, hidraulice și electrice. Șeful ACET este puțin optimist în ceea ce privește respectarea termenului de 31 decembrie 2010, iar responsabilii Dytras tatonează deja posibilitatea prelungirii execuției și pentru începutul lui 2011.
„Nouă nu ne-a căzut bine atunci când ultima întrebare de la recenta întâlnire a fost: Dacă nu terminăm anul acesta, putem continua la anul? Noi am spus categoric că lucrările trebuie încheiate anul acesta. Pot să rămână de făcut doar aleile și de pus iarbă, însă instalațiile mecanice, hidraulice și electrice trebuie în mod obligatoriu să funcționeze”, reliefează Ștefan Groza.
Primarul Lungu precizează că, potrivit oficialilor firmei de consultanță, întrucât nu și-a găsit societăți subcontractoare, Dytras va aduce la stația de tratare-epurare din Suceava muncitori spanioli. „Nu am nimic împotrivă, să aducă muncitori de unde știu, numai să terminăm intervențiile la timp”, a subliniat edilul-șef, adăugând că o nouă evaluare a stadiului execuției va avea loc la mijlocul lui august, când Enrique Fernandez va fi iarăși prezent la Suceava.
În cadrul Programului ISPA, contra a 13,66 milioane de euro, de modernizarea stației de epurare și tratare din Lunca Sucevei se ocupă Dytras Spania. Contractul de asistență tehnică a investiției a fost semnat cu EPTISA și are valoarea de 3,16 milioane euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: