Suceava

Lucrările ISPA cad la testul ploilor

Constructorii din cadrul Programului ISPA de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din municipiul Suceava au fost admonestați, ieri, în cadrul comandamentului de la sediul primăriei, pentru proasta calitate a lucrărilor de aducere la starea inițială a terenului supus anterior săpăturilor.

 

Viceprimarul Viorel Seredenciuc le-a reproșat oficialilor societăților constructoare că tehnologia specifică nu a fost respectată, asfaltul scufundându-se, iar prundișul fiind dus la vale de șuvoaie.
„Săptămâna trecută a fost momentul adevărului în ceea ce privește refacerea carosabilului după lucrările ISPA. În urma ploilor au apărut multe locuri în care carosabilul s-a lăsat, iar în alte perimetre pietrișul a fost spălat. Insistența noastră este ca infrastructura afectată să fie refăcută, astfel încât să se poată circula pe străzile din oraș”, precizează dl Seredenciuc.
Viceprimarul și-a exprimat speranța că ritmul execuției va crește odată cu ameliorarea vremii, în zilele care vin, împreună cu responsabilii societății de utilități comunale ACET, urmând a fi identificate zonele care au avut de suferit de pe urma averselor.
Seredenciuc spune că, dacă nu-și vor face treaba, constructorii de la rețelele de apă și canalizare riscă și măsuri punitive. „Îi lăsăm să-și facă treaba, dar dacă nu vor respecta câteva reguli, unele dintre ele și de bun-simț, vom aplica și amenzi”, relevă dl Seredenciuc. Viceprimarul precizează că acestea din urmă nu se referă la neîncadrarea în graficele ale căror termene-limită expiră începând cu luna următoare, ci doar la aspectele legate de neaducerea terenului la starea de dinaintea intervențiilor. În ceea ce privește intensificarea ritmului lucrărilor prin prelungirea programului sau organizarea muncii în schimburi, oficialii constructorilor Pfeiffer și TMUCB au invocat reglementările europene restrictive. „Dumnealor au spus că se integrează în regimul de lucru european, potrivit căruia nu pot să lucreze în mai multe schimburi”, a explicat Viorel Seredenciuc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: