Mărșăluitorul Silviu Casandra vrea să dea lovitura la Campionatul European de la Barcelona

Revenit de la Milano, unde sâmbătă a participat la a 53-a ediție a Grand Prix-ului Sesto San Giovanni, Silviu Casandra a mai primit o veste bună. Mărșăluitorul legitimat la CSM Suceava a fost inclus în lotul național al României, care va participa în perioada 26 iulie-1 august la Campionatul European de Atletism de la Barcelona.

 

Silviu Casandra

– Silviu, cum a fost la Milano?
– Așa cum am spus și înainte de a merge acolo, mă așteptam să fie un concurs dificil, pentru că la start s-au aflat cei mai buni mărșăluitori din lume.
– După Balcaniada de la București pe care ai câștigat-o, care a fost obiectivul pentru Grand Prix-ul din Italia?
– Am vrut să reconfirm baremul pentru Europenele din acest an, care este de 1.25:30. În Italia eu am mărșăluit 1.24:52, un timp bun, dar consider că este loc și de mai bine, iar la viitoarele competiții sper să îmbunătățesc acest rezultat odată cu apropierea de Campionatul European.
– Înseamnă că o să te numeri printre reprezentanții României la Barcelona…
– Într-adevăr, am fost anunțat de cei de la Federația Română de Atletism că de la 1 iunie voi intra într-un stagiu de pregătire centralizată la Poiana Brașov, ceea ce înseamnă că sunt șanse foarte mari să particip la Campionatul European. Important e să fiu sănătos și să mă pot pregăti așa cum trebuie. În Poiana Brașov voi beneficia de cele mai bune condiții de pregătire.
Își dorește să se apropie cât de mult de cel mai bun timp al carierei sale: 1:21.35
– La Milano ai fost al zecelea european la linia de sosire. Ce speranțe ai pentru Barcelona?
– Diferă mult concursurile, așa că nu ne putem lua după ordinea de la Milano. Important pentru mine este că am trei luni la dispoziție în care vreau să mă apropii cât mai mult de cel mai bun timp al carierei mele, 1:21.35. Cu acest timp aș putea face o surpriză la Campionatul European. Până atunci am însă Campionatul Național de Marș 20 km.
– La aproape 35 de ani ești unul dintre veteranii curselor de marș. Cât contează experiența în această probă?
– Destul de mult. Mărșăluind pe distanțe de 10.000 sau 20.000 de metri, mișcările de coordonare sunt importante și se îmbunătățesc în timp. De aceea la unele concursuri sunt și sportivi descalificați.
– Au trecut 4 ani de când ai participat ultima dată la un Campionat European. La Goteborg, în 2006, ai terminat pe locul 15. Crezi că îți vei îmbunătăți acest rezultat?
– Cu siguranță. Mă simt în formă și dacă totul decurge normal ar trebui să am o clasare mult mai bună. În 2005, la Cupa Europei de la Miskolc (Ungaria), am ocupat locul 7.
– În Poiana Brașov mergi singur sau vei fi însoțit de Cristina?
– Bănuiesc că va fi și ea alături de mine. Fiind singurul mărșăluitor de acolo am nevoie de ea la antrenamente. Mă ajută foarte mult atât pentru pregătire, cât și faptul că o știu aproape de mine, mai ales acum când e însărcinată.
Baftă multă și așteptăm să produci o surpriză la Barcelona!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: