Doi pacienți agresivi și-au scos medicul din sărite; iar el i-a scos de pe listă !

 

Un medic de familie din municipiul Suceava a sesizat Direcția de Sănătate Publică Suceava și Casa de Asigurări pentru Sănătate că este obligat să renunțe la doi pacienți de pe lista sa întrucât aceștia au un comportament agresiv la cabinet, verbal și gestual, perturbând activitatea medicului “în mod repetat”. În plus, medicul acuză că respectivii pacienți solicită în mod nejustificat serviciile lui, dar nu îi respectă prescripțiile, tratamentul lor fiind astfel “imposibil de monitorizat”.
„E o problemă destul de gravă, este lipsă de respect la adresa medicului, dar și a celorlalți pacienți. În aceste condiții, medicul spune că nu își poate exercita meseria și solicită scoaterea pacienților de pe listă. Este deranjant pentru toți”, a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, bioing. Adrian Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava. El a menționat că pacienții sunt liberi să-și aleagă alt medic de familie.
Referitor la această problemă, purtătoarea de cuvânt a Asociației Județene a Medicilor Generaliști Suceava, dr. Irina Badrajan, a precizat, tot ieri, că în astfel de situații este dreptul medicului să renunțe la pacienți de pe listă. “E singura situație când medicul poate să-l scoată de pe listă pe pacientul cu o atitudine agresivă, are acest drept”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: