Câinii fără stăpân, un mare pericol

> Un singur maidanez infestat cu virusul rabic ar putea provoca un adevărat dezastru
> „Nu are Spitalul Județean atâtea fiole de vaccin antirabic câți pacienți mușcați ar trebui vaccinați”, a pus în vedere Nicolae Mătăsaru, președinte de asociație de proprietari din cartierul Obcini al Sucevei

 

Conducerea primăriei sucevene așteaptă modificarea legislației privind protecția animalelor, sperând în aprobarea de reglementări referitoare la eutanasierea câinilor fără stăpân. Primarul Ion Lungu spune că problema este acută, mulți dintre cetățeni reclamând că nu mai pot circula în condiții de siguranță pe străzile municipiului.
„Câinii fără de stăpân sunt un real pericol. Mă sună oameni disperați, persoane în vârstă, cărora le e frică să mai circule pe stradă. Sperăm să se modifice legislația, pentru a putea gestiona această problemă”, subliniază edilul-șef. Dl Lungu arată că un sondaj din Capitală relevă că 73% dintre bucureșteni s-au pronunțat pentru eutanasierea caninelor vagaboande și că, în ciuda protestelor asociațiilor pentru protecția animalelor, va fi necesar să se recurgă și la asemenea decizii extreme. „Chiar vrem să facem ceva în acest domeniu. Până una alta, am desfășurat mai multe campanii de sterilizare a animalelor, acestea având scopul de împiedica înmulțirea lor”, precizează șeful administrației locale.
Declarația primarului Lungu survine unei interpelări făcute ieri, în cadrul întâlnirii lunare cu șefii asociațiilor de proprietari, Nicolae Mătăsaru, de la Gruparea 23+27 din Obcini, reclamând că „nu se poate circula în cartier din cauza câinilor”. Președintele Mătăsaru a atras atenția că un singur animal infestat cu virusul rabic ar putea provoca un adevărat dezastru. „Dacă un singur câine turbează în cartierul Obcini sau în Sucea-va, iar apoi îi mușcă pe ceilalți și pe oameni, închipuiți-vă ce se poate întâmpla! Nu are Spitalul Județean atâtea fiole de vaccin antirabic câți pacienți mușcați ar trebui vaccinați”, a pus în vedere Nicolae Mătăsaru.
Șeful municipalității a recunoscut și cu alte prilejuri că gestionarea maidanezilor lasă de dorit, cauzele constând în numărul foarte mare al acestora și în capacitățile insuficiente de adăpostire. În adăpostul primăriei de pe malul râului Suceava sunt cazați, hrăniți și îngrijiți în jur de 1600 de câini fără stăpân, administrația locală căutând un loc și bani în vederea amenajării a încă unei locații cu această destinație.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: