Azi, pentru elevii de-a VIII-a

Prima probă de evaluare pentru admiterea la liceu

 

Prima probă din cadrul evaluării sumative a elevilor de clasa a VIII-a începe astăzi, peste 8300 de elevi din județul Suceava fiind așteptați să participe. Prima testare este la limba și literatura română, urmând, pe 12 mai, cea la matematică.
Subiectele cu care se vor confrunta elevii astăzi cuprind două părți, în prima ei având de rezolvat un subiect pe marginea unui fragment dintr-un text literar studiat la clasă. În a doua va fi de analizat un text nonliterar, la prima vedere, care poate fi un articol de ziar, revistă, text publicitar sau anunț. Este noutatea din acest an pentru elevi, care vor trebui să demonstreze că au înțeles despre cine e vorba în textul la prima vedere și care este mesajul acestuia.
Aceste testări înlocuiesc tezele cu subiect unic de anul trecut, ele având loc în școlile în care învață elevii, cu profesorii de la clasă. Metodologia a rămas aceeași ca la tezele cu subiect unic.
Notele obținute la aceste două probe contează în proporție de 25% la media finală, care va fi baza de admitere la liceu. Notele de la tezele cu subiect unic susținute în clasa a VII-a contează și ele tot în proporție de 25%, în restul de 50% contând media generală a claselor de gimnaziu. Această modalitate de admitere în clasa a IX-a a fost introdusă de MECT în toamna trecută.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: