Prefectura a invitat la cursuri primăriile din județ

Instruiți cu fonduri europene, pentru a accesa fonduri europene

 

În premieră la nivel național, Prefectura județului Suceava a reușit să obțină fon-duri europene pentru a-i învăța pe cei din administrațiile locale din mediul rural cum să le acceseze. Timp de două zile, în perioada 3-4 mai a.c., reprezentanții mai multor primării din județ se vor califica în elaborarea de proiecte pe fonduri europene. Cursurile se vor ține la hotelul „Imperium” din municipiul Suceava.
Proiectul Prefecturii are drept scop instruirea potențialilor beneficiari pentru elaborarea de propuneri de proiecte de calitate, în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU. Suceava, după cum ni s-a specificat, este primul județ din țară care a accesat astfel de fonduri.
Potrivit declarațiilor subprefectului Angela Zarojanu, cea care s-a ocupat de proiect, 47 de primării din județ și-au trimis reprezentanții la cursuri, ca să învețe cum să redacteze propuneri de proiecte de calitate pe axele privind resursele umane. „Ținem aceste cursuri pentru ca reprezentanții primăriilor din mediul rural să nu mai fie nevoiți să contracteze firme pentru elaborarea de proiecte. Cursurile sunt susținute de specialiștii cu experiență în domeniu. Instituția Prefectului acordă consultanță și sprijină, prin pârghiile pe care le are la dispoziție, ca numărul primăriilor care accesează fonduri structurale să fie cât mai mare, aceasta având un rezultat benefic asupra vieții comunității”, ne-a informat Angela Zarojanu, care s-a declarat mulțumită de numărul participanților la aceste cursuri.
Organizatorii sunt de părere că, în urma acestui curs intensiv, participanții vor cunoaște atât pașii elaborării unor propuneri de proiecte de resurse umane, cât și principiile generale ale elaborării de proiecte pe fonduri europene. Participanții la curs vor simula elaborarea unor proiecte, ținând cont de toți pașii, iar la final vor obține o diplomă care să certifice competențele în domeniu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: