Lipsa marcajelor rutiere, pericol de producere de tragedii

Primăria Suceava va cheltui cu marcarea câteva sute de milioane de lei vechi, chiar dacă pe multe dintre străzi se vor mai face săpături
 

Municipalitatea suceveană a trecut la operațiunea anuală de amenajare a marcajelor rutiere. Aceasta, în ciuda faptului că pe unele dintre arterele astfel marcate ar urma să se mai facă săpături în cadrul Programului ISPA de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare. Primarul Ion Lungu spune că prioritate o au trecerile de pietoni din preajma unităților de învățământ, precum și cele nou înființate, la cererea cetățenilor. Primul gospodar al urbei arată că acestea au fost șterse pe timpul iernii și că lipsa lor ar putea duce la accidente grave. Pentru a elimina acest din urmă risc, administrația locală va cheltui de la buget câteva sute de milioane de lei vechi. „Aceste marcaje sunt foarte importante din punct de vedere al siguranței circulației. Nu mai vorbesc de trecerile de pietoni care sunt în raza școlilor sau de cele nou înființate, la solicitarea cetățenilor din unele zone. Noi, care suntem cetățeni ai Sucevei le știm, însă cei care vin din afara orașului riscă să facă accidente și să avem tragedii pe această linie în municipiu. Cu riscul că pierdem câteva sute de milioane de lei vechi, trebuie să facem aceste marcaje, chiar dacă pe unele străzi vom mai avea intervenții”, a explicat primarul. Ion Lungu precizează că, în mare, plombarea de primăvară este făcută și că, sub acest aspect, în oraș se circulă cât de cât în mod corespunzător.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: