Sucevenii, obligați să-și sterilizeze câinii fără pedigri

> Primăria demarează astăzi o campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor la case

 

Locuitorii municipiului Suceava care au câini și pisici vor fi obligați, cât de curând, printr-o hotărâre a Consiliului Local, să-și sterilizeze animalele care nu sunt de rasă. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Lucian Harșovschi, care ne-a explicat că măsura are menirea de a reduce numărul patrupedelor comunitare care-și fac veacul pe străzile capitalei județului.
Viceprimarul ne-a informat că, pentru a veni în sprijinul sucevenilor, municipalitatea și asociația „ProAnima” vor demara începând de astăzi, timp de două săptămâni, o campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor de la case.
Operațiunea de sterilizare a animalelor se va desfășura tot în clădirea de pe strada Energeticianului, în apropierea societății de termoficare. „Este ultima șansă a celor care locuiesc la case atât în municipiul Suceava, cât și în împrejurimi, să-și sterilizeze gratuit câinii și pisicile”, ne-a declarat viceprimarul Lucian Harșovschi, explicând că el este inițiatorul proiectului de HCL care-i va obliga pe locuitorii municipiului care locuiesc la case să-și sterilizeze animalele.
Din câte am aflat, medicii veterinari percep pentru sterilizarea unui câine între 80-120 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: