Inspectorii DSP vor ajunge cu verificările și în atelierele de ceramică de la Rădăuți și Marginea

 

Modul de prelucrare și compoziția ceramicii din care sunt realizate produsele folosite pentru păstrarea și prepararea alimentelor din atelierele de la Marginea și Rădăuți vor face obiectul unui control tematic al inspectorilor sanitari de la Direcția de Sănătate Publică. Potrivit dr. Ludovic Abiței, director adjunct cu probleme de control la DSP Suceava, există un regulament european care impune respectarea unor norme privind realizarea acestor produse și tocmai acest lucru va fi avut în vedere în timpul verificării. “Cei care lucrează astfel de produse trebuie să aibă la dosar, obligatoriu, documente privind tehnologia de lucru, compoziția, până la modul de depozitare, transport și comercializare”.
În altă ordine de idei, dr. Abiței a informat că un alt control tematic va viza cabinetele școlare de medicină generală și dentare, pornind de la existența autorizației de funcționare până la evacuarea deșeurilor cu risc pentru sănătate. Vor fi verificate dotările, circuitele, aprovizionarea cu apă, modul de respectare a condițiilor de igienă. În județul Suceava funcționează circa 300 astfel de cabinete. Personalul acestora a fost preluat de primării, dar DSP răspunde în continuare de verificarea modului în care sunt respectate acolo normele sanitare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: