Cazul Mutu se lasă cu urmări !

Din cauză că au fost depistate cu sibutramină, 13 produse de slăbit vor fi retrase de pe piața suceveană

Capsulele pentru slăbit au intrat din nou în atenția inspectorilor sanitari suceveni, după ce s-a descoperit sibutramină în 13 astfel de produse, astfel că ele vor fi retrase de pe piață.

 

Potrivit directorului adjunct al Direcției de Sănătate Publică Suceava Ludovic Abiței, au început de luni controalele în farmacii, supermarketuri sau orice magazin care poate comercializa suplimentul alimentar pentru slăbit, după ce instituția a primit o notificare de alertă pe 15 aprilie. În aceasta se informa că în urma analizelor efectuate la Laboratorul Central de Analiză și Profil al Drogurilor al DIICOT, în 13 produse de slăbit a fost depistată prezența sibutraminei, un derivat al amfetaminei, care dă anumite tulburări.
Reamintim că o astfel de alertă s-a produs și în toamna anului trecut, pentru capsulele de slăbit din gama Super Slim, numai că atunci Direcția a dispus ca ele să fie vândute în farmacii numai pe bază de prescripție medicală. “Vom colabora cu DSVSA, pentru că ei sunt abilitați să le sechestreze și să le distrugă. Acțiunea a început ieri și e permanentă: noi le depistăm și le notăm, apoi anunțăm DSVSA. Problema noastră e să le descoperim și să impunem retragerea de pe piață. Aceste verificări vor avea loc în cadrul acțiunilor noastre de control obișnuite, vom merge în toate magazinele, iar una dintre întrebări va fi dacă au acest produs”, a declarat dr. Abiței.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: