La robinetele sucevenilor

Apă de băut, cu intermitențe

Lucrările ISPA de la sursa de captare Berchișești, de la una dintre magistralele de transport, precum și de la 3 rezervoare necesită sistări temporare ale serviciului de alimentare pe toată raza Sucevei, precum și în localități vecine

 

Sucevenii ar putea avea de suferit din lipsa apei potabile la robinete. Aceasta din cauza lucrărilor ISPA de reabilitare a sistemului public de alimentare cu apă din reședința de județ, în care sunt incluse intervenții la sursa de captare Berchișești, de pe râul Moldova, la rezervorul de la Corlata, la două rezervoare de la Sfântul Ilie, precum și la unu dintre cele două fire ale magistralei de transport a apei pe raza Sucevei.
Directorul general al societății de utilități comunale, ACET, Ștefan Groza, declară că respectivele lucrări vor crea un anumit disconfort consumatorilor, acesta constând în presiune redusă la robinete sau chiar în întreruperea furnizării de apă în diferite perioade ale zilei.
„Se estimează că, în perioada de tranziție de la regimul actual la cel impus de lucrări, este posibil să apară perturbări în prestarea serviciului public de alimentare cu apă potabilă, în ceea ce privește calitatea apei, precum și continuitatea serviciului. Aceste manevre vor afecta întregul municipiu Suceava, dar și unitățile administrativ-teritoriale care sunt alimentate din aceeași sursă”, face cunoscut dl Groza.
Directorul ACET evidențiază că intervențiile vor demara de astăzi, 21 aprilie, de la ora 16, revenirea la regimul normal de alimentare cu apă pe ambele fire ale magistralei de aducțiune fiind estimată pentru sâmbătă, 24 aprilie, începând cu ora 12.
Primarul Ion Lungu spune că respectivele intervenții din Programul ISPA sunt obligatorii și că se vor căuta soluții de limitare la minimum a perioadelor de sistare a furnizării apei potabile către consumatorii din urbea capitală de județ.
„Există foarte multe zone care, parțial, nu vor avea apă în anumite momente din zi sau pe durata întregii zile. Vom lua măsuri de anunțare a populației asupra programului acestor întreruperi și de limitare a lor, în condițiile în care cei de la ACET sunt obligați să facă aceste lucrări”, subliniază dl Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: