În contextul unui buget cu 30% mai mic ca anul trecut

Spitalul Județean se descurcă “satisfăcător” și “rezonabil”

Managerul Spitalului Județean Suceava, ec. Vasile Râmbu, ne-a declarat ieri că bugetul alocat, până acum, pentru medicamentele și materialele sanitare consumate în unitate este “sensibil apropiat cu cel alocat în 2009”, chiar dacă, deocamdată, cifra de contract “este cu 30% mai mică”.

 

Deși mai avem semnale de la bolnavi care spun că au fost trimiși să-și cumpere calmante, vată sau spirt, directorul spune că în spital sunt asigurate medicamentele și materialele sanitare de strictă necesitate. “Mai sunt trimiși să cumpere în cazul în care li se recomandă un medicament în afara necesarului prevăzut pe secție sau dacă vor un medicament mai scump, însă medicamentele și materialele sanitare de bază sunt asigurate”, a spus directorul.
Vasile Râmbu a mai declarat că, de asemenea, spitalul s-a descurcat “satisfăcător” și în ce privește cheltuielile de personal, dar pentru “cât timp, nu pot să știu”: “Așa cum am mers până acum, cu sacrificii, ne-am descurcat satisfăcător, la un nivel rezonabil. Nu știu cât va mai merge așa, depinde de contractul cu Casa de Asigurări”, a precizat dl Râmbu.
El a adăugat că, deocamdată, spitalul este finanțat și în luna aprilie, prin acte adiționale la contractul pe 2009, noul contract urmând să fie încheiat, cel mai probabil, de la 1 mai.
Potrivit CAS Suceava, fără a se lua în considerare că din vară se va introduce și coplata ca mijloc de finanțare pentru spitale, la nivelul de finanțare lunar din anul 2009, bugetul alocat celui mai mare spital din județ ar ajunge până în octombrie, iar al celorlalte spitale doar până în iunie.
Bugetul alocat tuturor spitalelor din județ, pentru anul 2010, este de 92.044.000 lei, fiind de 70,92% comparativ cu bugetul definitiv alocat în anul 2009 și 88,56% comparativ cu bugetul inițial alocat în anul 2009.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: