Sucevenii nu participă la luarea deciziilor care îi privesc direct

Media de participare la adunările asociațiilor de proprietari a fost de mai puțin de 40 de persoane > La asociația 23+27 din Obcini, cu peste 2000 de apartamente, au fost prezenți doar 67 de proprietari

 

Foarte puțini suceveni sunt interesați de modul în care asociațiile de proprietari le administrează treburile și le reprezintă interesele. Cel puțin aceasta este concluzia pe care a tras-o conducerea municipalității după ce, în perioada februarie-martie 2010, reprezentanți ai acesteia au participat la mai multe adunări generale ale acestor structuri.
Viceprimarul Lucian Harșovschi, responsabil din partea executivului pe partea de relații cu asociațiile de proprietari, relevă că media de prezență nu a depășit 40 de persoane interesate pe întrunire. Recordul de participare s-a înregistrat la Asociația nr. 44 din Burdujeni, cu 96 de proprietari prezenți, în timp ce la Asociația nr. 23+27, cu 2046 de apartamente, adunarea a fost onorată de doar 67 de persoane.
„Acest dezinteres este în dezavantajul proprietarilor, întrucât în cadrul adunărilor generale au fost prezentate și discutate raportul comitetului executiv, raportul comisiei de cenzori, numărul de angajați și salariile acestora. În același context s-au aprobat fondurile de rulment și de reparații, s-a stabilit procentul penalităților și s-a confirmat în funcție comitetul executiv ori s-a ales altul, într-o componență nouă. De asemenea, au fost aleși noi președinți sau administratori,” declară adjunctul șefului executivului local.
Inspectorii și consilierii Serviciului „Asociații de proprietari” au supervizat 79 de adunări generale ale asociațiilor de proprietari din municipiul Suceava, la 6 dintre acestea fiind schimbați președinții, iar la 3 – administratorii. În cadrul întrunirilor, proprietarii prezenți au ridicat probleme privind activitatea societății de salubritate; locurile de parcare insuficiente; neaducerea terenului la starea inițială în urma lucrărilor de termoficare; gropile din asfalt; câinii comunitari etc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: