Trei amenzi grele, în cinci săptămâni

Primăria a mai amendat un „pirat” cu suma de 25.000 de lei

În ultimele săptămâni s-au înregistrat cele mai aspre amenzi aplicate de municipalitate în ultimii 10 ani

 

Prins în flagrant, avertizat și apoi amendat cu fabuloasa sumă de 25.000 de lei. Aceasta este pățania unui conducător auto, pe care inspectorii Primăriei Suceava l-au prins, pentru a doua oară săptămâna trecută, în timp ce făcea transport ilegal de persoane.
Potrivit declarațiilor viceprimarului Sucevei, Lucian Harșovschi, înainte de a fi sancționat cu amendă, transportatorul a fost avertizat și introdus în baza de date a primăriei. „Șoferul a primit sancțiunea minimă în conformitate cu Legea 38/2003, care prevede că amenzile pentru cei care transportă ilegal persoanele sunt cuprinse între 25.000 și 50.000 de lei. De altfel, legea care ne permite să aplicăm aceste amenzi va fi cât de curând modificată. După publicarea modificărilor în Monitorul Oficial, vom putea să confiscăm și mașinile celor care transportă ilegal persoane”, ne-a declarat Lucian Harșovschi.
Adjunctul primarului Ion Lungu ne-a amintit că, înainte de sărbătorile pascale, inspectorii municipalității au mai amendat alți doi „pirați”, cu suma totală de 50.000 de lei. Acestea sunt cele mai aspre sancțiuni aplicate „piraților” de către municipalitate în ultimii 10 ani.
Deocamdată niciunul dintre șoferii amendați nu a contestat în instanță sancțiunea. „Și chiar dacă vor contesta amenzile, instanța îi va da câștig de cauză primăriei, întrucât cei trei conducători auto au fost avertizați de inspectori, înainte de a fi amendați. Toți trei au semnat procesele-verbale de avertisment”, ne-a spus Lucian Harșovschi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: