AJAC și-a îndeplinit mandatul

ACET Suceava intră în linie dreaptă pentru accesarea fondurilor UE

Cei 34 de membri ai Asociației Județene de Apă-Canal (AJAC) Suceava, printre care se numără consilii locale din județ și Consiliul Județean, se vor reuni astăzi, la Palatul Administrativ al județului, în cadrul Adunării Generale a Acționarilor.

 

Scopul reuniunii este de a aproba contractul de delegare a serviciilor de apă-canal către operatorul unic regional ACET SA Suceava. Trebuie menționat faptul că cei 34 de membri au aprobat în prealabil hotărâri prin care deleagă aceste atribuții către ACET. Astfel, în localitățile membre ale AJAC, acolo unde ACET SA încă nu operează pe segmentul de servicii-apă-canal, primăriile pot solicita preluarea de către operatorul regional a sistemelor de apă-canal, pentru ca acesta să le administreze în conformitate cu contractul încheiat.
Vicepreședintele CJ, Daniel Cadariu, a declarat ieri presei că întâlnirea AJAC este extrem de importantă prin prisma îndeplinirii tuturor formalităților pe care ACET le are în sarcină, astfel încât să poată accesa un fond de aproximativ 120 de milioane de euro. Banii sunt destinați unor lucrări de modernizare a canalizării și pentru realizarea unor stații de epurare în zonele cu aglomerări de peste 10.000 de locuitori. Din datele actuale, este vorba, în proiect, despre 8 asemenea zone în județul Suceava. „Este ultima etapă din construcția instituțională din cadrul proiectului POS-Mediu, Axa. 1 și care mai era în sarcina administrațiilor locale”, a declarat vicepreședintele Cadariu. El a mai spus că deja a fost semnat contractul cu câștigătorul licitației în vederea întocmirii documentației ce trebuie depuse la Bruxelles pentru accesarea fondurilor menționate anterior.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: